In de 33e ronde van de interne competitie waren er maar liefst 15 partijen. Het was gezellig druk in de Nieuw Doelen.

In de strijd om het kampioenschap deed Tom Balla goede zaken door in een mooi eindspel te winnen van Vasco Metten. Op een gegeven moment had Vasco drie pionnen en Tom een paard en loper. Nadat de pionnen van het bord waren kreeg Tom de uitdaging om de koning van Vasco in een hoek te drijven, Vasco hield lang staan maar kon niet voorkomen dat de koning op een gegeven moment geen kant meer op kon. Hierdoor neemt Tom de koppositie weer over van Adri Haakman die remise speelde tegen Arie Karreman.

Alex Brouwer pakte de koppositie in groep twee door Mirzad Dzanic te verslaan. Hij staat nu eerste in de groep maar Cees Miedema zit hem op zijn hielen.

Daniel Verberne pakte zijn 10e overwinning door Tamara Harhuis te verslaan en klimt op naar de 32e plaats.