Op een zeer zonnige zomeravond werd er nog volop gestreden aan de schaakborden in de Nieuwe Doelen tijdens de 36e ronde, tevens de laatste ronde, van de interne competitie. Op veel fronten werd nog volop gevochten om de ereplaatsen.

Voor het kampioenschap van KTV waren twee gegadigden. Tom Balla en Adri Haakman. Tom had een licht voordeel doordat hij vorige week van Adri wist te winnen. Hij mocht het opnemen tegen Marco Groot, deze was niet van plan om Tom het kampioenschap cadeau te geven. Door degelijk spel kon hij Tom op remise houden waardoor Tom afhankelijk was van het resultaat van de partij van Adri en Henk Keesman. Adri kon deze partij winnend afsluiten wat dus resulteerde dat Adri kampioen werd van KTV 2017-2018.

In de tweede groep waren Cees Miedema, Alex Brouwer en Sido Quarre in de race om kampioen van de tweede groep te worden. Cees en Alex speelden tegen elkaar en besloten na een korte tijd dat er “niet meer” in zat dan remise. Hierdoor is Cees Miedema kampioen van de tweede groep geworden. Doordat Cees kampioen was besloot Sido in zijn partij tegen Vasco Metten ook een remiseaanbod te doen. Vasco ging hier, na wat rekenwerk en wat twijfel, mee akkoord.

In groep 3 was er nog een kleine kans voor Werner de Groot om het kampioenschap van de derde groep op te eisen. Hij moest dan winnen van Henri Stouten waardoor hij net 1 punt boven Daniel Hoenderdos zou uitkomen. Helaas voor Werner ging het anders dan hij gehoopt had en verloor hij de partij tegen Henri. Hierdoor wist Daniel zijn nummer 1 positie te behouden.

In groep 4 werd het kampioenschap in een directe confrontatie beslist tussen Rowan Koomen en Nico van der Meer. De winnaar van deze partij zou zich kampioen mogen noemen van de vierde groep. Rowan wist op een gegeven moment voordeel te behalen en hij kon het eindspel ingaan met een dame waar Nico een toren had. Nico deed nog zijn best om zijn pion te laten promoveren maar Rowan wist dit te voorkomen waarna hij zelf wel kon promoveren. Dit resulteerde dat Rowan kampioen werd van de vierde groep na een zeer goed eerste seizoen bij de senioren.

Al met al een avond en een seizoen waar er weer intensief nagedacht is om de juiste combinaties te bedenken om zo de tegenstander in het nauw te brengen. Er volgt nog een afsluitend snelschaaktoernooi op 8 juni(mocht je verhinderd zijn graag z.s.m. afbericht geven bij Sido Quarre, zodat er rekening kan worden gehouden met het aantal mensen) Op 1 juni is er geen schaken i.v.m. het Jazzfestival