In de 5e ronde waren maar 9 partijen voor de interne competitie. Dit omdat het tweede team in de NHSB competitie speelde tegen het vierde team.

Adri Haakman wist zijn koppositie te behouden door een gelijkspel tegen Vasco Metten. Rowan Koomen wist in een goede partij te winnen tegen Peter Stam waardoor Rowan nu op de zesde plaats staat. Henk Smit wist van Henri Stouten te winnen nadat Henri zijn dame was kwijt geraakt. Cor Kuiper wist er een remise uit te slepen tegen zijn partij met Daniel Hoederdos.

 

Het tweede team van KTV wist van het vierde te winnen. Op basis van de rating werd er verwacht dat het tweede zou gaan winnen, maar er werd toch nog heftig gestreden. Herman van Stralen wist het enige punt binnen te halen voor het vierde, maar André Mantel hield lang stand tegen Jeroen Graaf, uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen in Jeroen.

De einduitslag was 5-1 voor het tweede team