Tijdens de 18e ronde van de interne competitie werd er weer volop gestreden voor de overwinning en zodoende een verbetering te bewerkstelligen op de ranglijst. Na 18 rondes zijn we halverwege de competitie, in de voetbalwereld wordt dit ook wel de winterkampioen genoemd. Dus een mooi punt om even kort samen te vatten hoe de stand er nu voor staat.

In groep 1(en dus ook van geheel KTV) staat Tom Balla bovenaan, Hij heeft nog geen partij verloren waardoor hij ook soeverein bovenaan staat. Op de tweede plaats staat Adri Haakman die niet dichterbij kwam in deze ronde doordat hij verloor van Henk Keesman. Henk staat hierdoor op de derde plaats halverwege het seizoen.

In groep 2 is het erg spannend, Sido Quarré neemt de leiding in deze groep doordat hij in de 18e ronde van David Hanna-Mattr wist te winnen. Hierdoor gaat hij Jeroen Graaf voorbij op de ranglijst omdat Jeroen niet wist te winnen van Alex Brouwer, Alex speelde een dijk van een partij en kon deze dan ook afsluiten met een schaakmat. Alex  bezet de derde plaats in groep 2. Het zit allemaal erg kort op elkaar want tussen de nummer 1 en 4(Eugene Koomen) van groep 2 zit maar 25 punten.

In groep 3 speelt David Hanna-Mattr een zeer goed seizoen.  Het is zijn eerste gehele seizoen maar staat nu bovenaan in groep 3. Leo van Balen staat nu op de tweede plaats in deze groep. Hij kon in de 18e ronde niet dichterbij komen bij David doordat hij verloor van Cees Miedema. Theo Weel bezet de derde plaats in groep 3.

In groep 4 staat Rowan Koomen ruim op de eerste plaats. Hij wist te winnen van Imad Ahmad waardoor hij nog verder uitliep op Stephen Dekker. Stephen verloor van Jur Visser( dit was de eerste overwinning van Jur dit seizoen, na 10 remises en 4 verliespartijen). Stephen Dekker staat op de tweede plaats, gevolgd door Daniel Verberne met maar drie punten minder.

De jeugdleden, die in hun tweede seizoen bij de senioren schaken, maken dus progressie en spelen nu voor de winst in groep 4.