Het was gezellig druk in de Nieuwe Doelen tijdens de 27e ronde van de interne competitie. Met  16 partijen werd er weer volop nagedacht over de juiste zetten. Aan het begin van de avond verwelkomde Marco Groot twee nieuwe leden, Henk van Ginkel en Arie Huurman. Door de komst van deze nieuwe leden staat de teller momenteel op 40 leden.

Jeroen Graaf speelde een goede partij tegen Adri Haakman en wist een pion te winnen. Jeroen stond goed maar was op een gegeven moment tevreden met remise. Toen hij dit aanbood, nam Adri dit ook aan. Marco Groot wist Henk Keesman de gehele partij te onderdrukken. Ondanks dat Marco zwart had, had hij het initiatief. Het resultaat was dan ook een overwinning voor Marco. Sido Quarré en David Hanna-Mattr speelde een lange partij wat lang gelijk op ging. Helaas maakte David vlak voor het einde een fout waardoor de overwinning naar Sido ging.

Wim Slootweg won zijn partij tegen Herman van Stralen. Leo van Balen was goed op dreef tegen Nico van der Meer. Met een aanval op de koningsvleugel kon mat niet voorkomen worden.