In de 28e ronde van de interne competitie bleek maar weer dat de stelling:”wit begint en zwart wint” niet op gaat. Van de twaalf partijen die er gespeeld werden was er maar 1 zwartspeler die de overwinning naar zich toe kon trekken. Theo Weel wist Sido QuarrĂ© met zwart te verslaan in een Siciliaan. Sido maakt een misrekening waardoor hij een belangrijke pion verloor. Hij probeerde nog wel wat tijdens de partij maar het kwaad was al geschiedt. David Hanna-Mattr stond in zijn partij tegen Eugene Koomen de gehele partij minder maar door een fout van Eugene kreeg David de overwinning toch in de schoot geworpen.

Wim Slootweg en Werner de Groot hadden de eer om de langste partij van de avond te spelen. Het was een partij waarin Wim het initiatief had maar Werner had zijn stukken zo opgesteld dat het lastig was om er door heen te komen. Door een vernuftig paardzetje kon de verdediging opengebroken worden. Mede door de tijdscontrole kon Werner niet meer de juiste zetten vinden en werd Wim gefeliciteerd met de overwinning.