In de 30e ronde van de interne competitie waren erg veel afzeggingen waardoor er weinig partijen intern gespeeld werden. Toch was de zaal in de Nieuwe Doelen goed gevuld doordat de ronde voor het West-Fries kampioenschap plaatsvond bij in de Nieuwe Doelen. Er werd zowel voor het West-Fries als voor de interne competitie flink nagedacht over de juiste zetten.

Jeroen Graaf was in de winning-mood en begon voortvarend tegen Adri Haakman. Jeroen probeerde de dame van Adri in te sluiten, alleen Adri had elke keer een zet om dit te voorkomen. Uiteindelijk won Adri de partij tegen Jeroen. Eugene Koomen en Wim Slootweg speelden een partij waarin Wim een stuk voorkwam maar totaal niet ontwikkeld was op de koningsvleugel, Eugene probeerde hier voordeel uit te halen maar uiteindelijk wist Wim toch de ontwikkeling af te maken en moest Eugene de nederlaag incasseren.

Rowan Koomen en Daniel Verberne speelden hun partij met als inzet de eerste plaats in groep 4. Daniel kwam een stuk voor maar Rowan had hier wel wat pionnen voor gekregen. Uiteindelijk wist Daniel dit voordeel niet te verzilveren en eindigde de partij in remise. Hierdoor blijft het verschil tussen de nummer 1 en 2 van groep 4 gelijk en is er nog alles mogelijk in de laatste periode van de competitie.